ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- 50 γρ. πάστα χουρμάδων (9 μικροί με λίγο από το νερό τους)
- 80 γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2%
- 1 κ. σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. φιστικοβούτυρο
- 30 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό μηχάνημα), το κακάο, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες, προσθέτουμε την πάστα χουρμά (χτυπημένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε καυτό νερό για 5 λεπτά), το φιστικοβούτυρο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε μέσα 2 αυγά και χτυπάμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10×24. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα, την βυθίζουμε ελαφρώς στο κέικ, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά.











