ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 191 kcal
Υδατάνθρακες: 22,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.
Λιπαρά: 9,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
Ενέργεια: 191 kcal
Υδατάνθρακες: 22,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.
Λιπαρά: 9,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.
Υλικά
Για 4 μερίδες:
140 γρ. κερασια
50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (χτυπάμε στο μούλτι φιλέ αμυγδάλου ή ανάλατο ωμό αμύγδαλο)
1 μεγάλο αυγό
20 γρ. μέλι
80 γρ. ΔΕΛΤΑ ρόφημα αμυγδάλου
1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
1/2 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου
1/2 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου
26 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
Αλείφουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα με το βούτυρο αμυγδάλου και τοποθετούμε στον πάτο της τα κεράσια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από το φιλέ αμυγδάλου.
Τα χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με το οποίο γεμίζουμε την φόρμα με τα κεράσια.
Προσθέτουμε από πάνω και το φιλέ αμυγδάλου, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 45 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Προεραιτικά σερβίρουμε με γιαούρτι και έξτρα τρίμμα αμυγδάλου.