ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (3 γιουβαρλάκια με γλυκοπατάτες και ντομάτα):
Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 42,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,9 γρ.
Λιπαρά: 12,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ.
Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 42,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,9 γρ.
Λιπαρά: 12,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ.
Υλικά
Για τα Γιουβαρλάκια:
- 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 70 γρ. ρύζι
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο ή αλεσμένο
- 1 καρότο τριμμένο ή αλεσμένο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε καρέ
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι αλάτι
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε, τη γλυκοπατάτα, τη ζάχαρη και καραμελώνουμε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μπαχάρι.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
Πλάθουμε 12-14 γιουβαρλάκια, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.