Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα 30γρ.:
94 θερμίδες
1 γρ. υδατανθράκων
9 γρ. πρωτεΐνης
9 γρ. λιπαρών
6 γρ. κορεσμένων λιπαρών
3 γρ. φυτικών ινών
94 θερμίδες
1 γρ. υδατανθράκων
9 γρ. πρωτεΐνης
9 γρ. λιπαρών
6 γρ. κορεσμένων λιπαρών
3 γρ. φυτικών ινών

Υλικά
Υλικά :
- 300 γρ. αποξηραμένα σύκα χοντροκομμένα
- 100 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 70 γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο σε 60 ml βραστό νερό (πάστα κακάο) & έξτρα κακάο για γαρνίρισμα
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπλέντερ χτυπάμε τα αποξηραμένα σύκα, την κανέλα, τη βανίλια και την πάστα κακάο μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σύκου σε μπολ, ρίχνουμε το φιστίκι, τους χουρμάδες, τα βερίκοκα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Χωρίζουμε σε 2 μέρη, πλάθουμε 2 κορμούς, τυλίγουμε σφιχτά σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο, αφαιρούμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σκόνη άγλυκου κακάο.