Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/2 συνταγή):
Ενέργεια: 369 kcal
Υδατάνθρακες: 75.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.4 γρ.
Λιπαρά: 6.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
Ενέργεια: 369 kcal
Υδατάνθρακες: 75.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 8.4 γρ.
Λιπαρά: 6.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.5 γρ.
Υλικά
Για το crumble
40 γρ. νιφάδες βρώμης
20 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Για την κρέμα
80 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. corn flour
160 ml παγωμένο νερό
ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη μαρέγκα
2 ασπράδια αυγού
2 κ.σ. ζάχαρη
27 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Για το crumble
Λιώνουμε το μέλι με το βούτυρο αμυγδάλου, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε τη βρώμη, την απλώνουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το corn flour.
Ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε μία στρώση crumble, μία στρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε.
Για τη μαρέγκα
Προαιρετικά γαρνίρουμε με μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα και να κάνει μύτες.
Προσθέτουμε και καίμε από πάνω με φλόγιστρο ή αν το ποτήρι είναι πυρίμαχο βάζουμε στο φούρνο για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και να παστεριωθεί η μαρέγκα.