Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μερίδα 280 γρ. (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 474 kcal
Υδατάνθρακες: 68.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 27.5 γρ.
Λιπαρά: 12.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 5.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.2 γρ.
Ενέργεια: 474 kcal
Υδατάνθρακες: 68.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 27.5 γρ.
Λιπαρά: 12.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 5.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7.2 γρ.
Υλικά
Υλικά:
- 300 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
- 200 γρ. σολομό καπνιστό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 ml ούζο
- 200 ml κρέμα γάλακτος 3%
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε 300 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόδο, το φινόκιο με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το σολομό σε κομμάτια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Στο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε τα Λιγκουίνι με λίγο από το νερό που βράσαμε και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε φρέσκο άνηθο και σερβίρουμε.