Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 231 kcal
Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.
Ενέργεια: 231 kcal
Υδατάνθρακες: 20.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 11.7 γρ.
Λιπαρά: 11.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.

Υλικά
Υλικά:
- Για τις φωλιές χουρμάδων:
- 120 γρ. απύρηνοι χουρμάδες
- 60 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
- 60 γρ. φιστικοβούτυρο
- 50 ml φυτικό ρόφημα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Για τη γέμιση:
- 80 γρ. κουβερτούρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 50 ml φυτικό ρόφημα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- Προαιρετικά ανθός αλατιού και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα.
6 Νοεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Πανεύκολα σοκολατένια cups χωρίς ψήσιμο και χωρίς ζάχαρη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε καυτό νερό μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 20 λεπτά.
- Με ραβδομπλέντερ χειρός τους χτυπάμε με 50 ml από το νερό τους και με το φυτικό γάλα μέχρι να πάρουμε μια πάστα.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε την πάστα χουρμάδων με το κακάο και το φιστικοβούτυρο.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε θήκες σιλικόνης για muffins. Πιέζουμε και ανοίγουμε σε cups όπως στο βίντεο, δημιουργώντας φωλιές.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το φυτικό γάλα και γεμίζουμε τις φωλιές χουρμάδων με τη ganache.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το φιστίκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και καλή μας απόλυση!