logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Οι πιο συχνοί φόβοι των νέων μπαμπάδων

Οι πιο συχνοί φόβοι των νέων μπαμπάδων

 

 

 

 

Δεν είμαστε μόνο εμείς οι μέλλουσες μαμάδες που βασανιζόμαστε από άγχος, φόβο και ανασφάλειες σχετικά με την καινούρια μας ζωή και με το πώς πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Είναι και οι  μέλλοντες μπαμπάδες εξίσου ευαίσθητοι στις ριζικές αλλαγές της πατρότητας. Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι φόβοι τους.

 

 

 

 

 

Ο  φόβος για τον τοκετό και τη γέννηση 

Για τους άντρες η εγκυμοσύνη, η διαδικασία της γέννησης ή τα νεογέννητα μωρά αποτελούν ένα άγνωστο «σύμπαν».  Όλο αυτό, που για μια γυναίκα αποτελεί μια απλή διαδικασία της φύσης, για έναν άντρα είναι κάτι σχεδόν τρομακτικό μια που αισθάνεται σχεδόν ανήμπορος μπροστά στον τρόπο που έρχεται το μωρό στη ζωή. Γι’ αυτό, μην τον κατηγορείτε όταν αρνείται να συμμετέχει ενεργά. Θα πρέπει να σας είναι αρκετό αν ο ρόλος του είναι απλώς… υποστηρικτικός.

Ο φόβος για τις αλλαγές στην ζωή του

Η γέννηση και το μεγάλωμα ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα στη ζωή κάθε γονιού, από μικρές αλλαγές της καθημερινότητας του μέχρι την ίδια την κοσμοθεωρία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ζωή. Είναι ένας φόβος απόλυτα φυσιολογικός και ανθρώπινος  μια που έτσι κι αλλιώς ως γνωστόν ο άνθρωπος είναι «ον της συνήθειας» και κάθε τι καινούριο τον τρομάζει!
 

Ο φόβος για την αλλαγή της σχέσης του με την σύντροφό του

Οι περισσότεροι άντρες δεν είναι προετοιμασμένοι για τις αλλαγές που φέρνει ένα μωρό στη σχέση του ζευγαριού, ενώ οι περισσότεροι φοβούνται ότι θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα στην καρδιά και στις προτεραιότητες της γυναικάς τους. Αυτός ο φόβος είναι υπαρκτός, μια που το ενδιαφέρον της συντρόφου μετατοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο μωρό. Γι’ αυτό ο πατέρας θα πρέπει σιγά σιγά να προσαρμοστεί και να αποδεχτεί το πέρασμα από τη δυάδα (το ζευγάρι) στην τριάδα (την οικογένεια), όπως επίσης ότι  δεν θα είναι το αποκλειστικό αντικείμενο ενδιαφέροντος και φροντίδας της συντρόφου του. Για να μην αλλάξει η σχέση του ζευγαριού, θα πρέπει και οι δύο να φροντίσουν την επικοινωνία τους, θα προστατεύσουν τη σχέση τους και να αναλογιστούν ότι το μωρό είναι ένα πλάσμα που δεν χωρίζει, αλλά ενώνει το ζευγάρι.

 

Ο φόβος για το αν θα τα καταφέρει με τις υποχρεώσεις του

Όταν ένας άντρας γίνεται πατέρας έχει μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στην οικογένειά του και φυσικά έχει κάθε λόγο να έχει μεγαλύτερο άγχος για τα οικονομικά θέματα και για την επαγγελματική του επιτυχία. Θέλει να χτίσει γερά θεμέλια για το σπιτικό του και είναι λογικό. Δικό σας καθήκον είναι να τον βοηθήσετε  με τη στήριξη και την αγάπη σας. 

Ο φόβος για το αν θα είναι καλός μπαμπάς
Θέλει πολύ να είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, αλλά πολλές φορές δεν ξέρει πώς να το καταφέρει. Η αγάπη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον στηρίξετε

 

Ο φόβος για την αλλαγή στην σεξουαλική του ζωή

Η αλήθεια είναι πως όταν το μωρό έρχεται το σεξ εξασθενεί, μια που η κούραση, η αλλαγή των ωραρίων και η έλλειψη ύπνου, έρχονται σε πρώτο πλάνο. Ωστόσο, αν η σχέση έχει γερές βάσεις και στηρίζεται σε κατανόηση και όχι σε ανταγωνισμούς το σεξ επανέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και οι δύο είναι απαραίτητο να δείξουν υπομονή και να φανούν ελαστικοί με το χρόνο και τα γεγονότα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ