Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 1 πορτομπέλο:
Ενέργεια: 99 kcal
Υδατάνθρακες: 12.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Ενέργεια: 99 kcal
Υδατάνθρακες: 12.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Υλικά
4 μανιτάρια πορτομπέλο
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
2 φρυγανιές
8 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
1 Ιουλίου 2024
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Κόβουμε τα ντοματίνια και τη μπάλα μοτσαρέλας σε λεπτά φετάκια, χτυπάμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα τη φρυγανιά με το βασιλικό, γεμίζουμε τα μανιτάρια με στρώση τρίμματος φρυγανιάς, ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριού, μοτσαρέλα και ντοματίνια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.