Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/3 συνταγής):
Ενέργεια: 398 kcal
Υδατάνθρακες: 34,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,2 γρ.
Λιπαρά: 16,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6,1 γρ.
Ενέργεια: 398 kcal
Υδατάνθρακες: 34,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 30,2 γρ.
Λιπαρά: 16,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6,1 γρ.

Υλικά
Υλικά για 3 μερίδες:
Για το ψαρονέφρι
- 500 γρ. ψαρονέφρι (ένα μεγάλο κομμάτι)
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτες-καρότου
- 200 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη
- 200 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα
- 80 ml γάλα μμμMilk Οικογενειακό χαμηλών λιπαρών
- 15 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ελαφρύ (χαμηλών λιπαρών)
- ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
31 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και το ψαρονέφρι. Ψήνουμε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 22 λεπτά. Για well done ψήσιμο 5-10 λεπτά παραπάνω στο φούρνο.
Αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βραζουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα για 30 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν) και σουρώνουμε.
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.