Ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών με πουρέ καρότου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

μερίδα (¼ συνταγής):

Ενέργεια: 465 kcal
Υδατάνθρακες: 38.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 33.2 γρ.
Λιπαρά: 17.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 8.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.6 γρ.

Ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών με πουρέ καρότου
Υλικά

Yλικά για 4 μερίδες:

Για το ψαρονέφρι:

  • 800 γρ. Ψαρονέφρι
  • 5 φέτες ψωμί τοστ (ή άλλο)
  • 2 χούφτες φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό)
  • 100 γρ. μουστάρδα τύπου dijon
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου (ή 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη)
  • αλάτι & πιπέρι

Για τον πουρέ καρότου:

  • 500 γρ. καρότα τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο στα 8
  • 2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • ένα ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, δενδρολίβανο, θυμάρι, κόλιανδρο)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Για το ψαρονέφρι:

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και τις αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκασία δωματίου.

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το ψωμί με τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και το ψαρονέφρι και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο και προσθέτουμε το ψαρονέφρι.

Ψήνουμε καλά το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές και τις πλάγιες μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε το ψαρονέφρι και με κουτάλι ή με το χέρι μας το αλοίφουμε με τη μουστάρδα προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά.

Ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να φτιάξουμε μία ομοιόμορφη κρούστα και όπου χρειάζεται πιέζουμε με τα χέρια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-22 λεπτά.

Αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10 λεπτά το ψαρονέφρι να ξεκουραστεί.

Αν δεν επιθυμούμε medium ψήσιμο και θέλουμε το ψαρονέφρι μας πιο καλοψημένο αφήνουμε 5-10 λεπτά για έξτρα ψήσιμο στο φούρνο. 

Για τον πουρέ καρότου:

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό βούτυρο, τα μυρωδικά δεμένα σε ματσάκι, το πορτοκάλι, ολόκληρα τα σκόρδα, τον κουρκουμά και το κύμινο.

Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.

Ελέγχουμε και συμπληρώνουμε με νερό εάν χρειαστεί.

Μόλις τα καρότα μαλακώσουν τα στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε την περίσσεια ζωμού.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα καρότα, ξεφλουδισμένες τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο.

Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε προσθέτοντας όσο από το ζωμό χρειαστεί μέχρι να έχουμε την επιθυμητή σύσταση πουρέ.