Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (2 σύκα):
Ενέργεια: 210 kcal
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 7.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.8 γρ.
Υλικά
Υλικά για 3 μερίδες:
- 6 σύκα
- 80 γρ. κατίκι
- 40 γρ. μέλι
- Φρέσκο δενδρολίβανο & πιπέρι
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα, τα χαράζουμε στα τέσσερα, ανοίγουμε ελαφρώς δημιουργώντας χώρο για να γεμίσουμε με κατίκι.
Γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού κατίκι το κάθε σύκο, ρίχνουμε το δενδρολίβανο, το πιπέρι και το μέλι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 6 λεπτά.