Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/2 συνταγής):
Ενέργεια: 269 kcal
Υδατάνθρακες: 17.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 29.8 γρ.
Λιπαρά: 6.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ.
Ενέργεια: 269 kcal
Υδατάνθρακες: 17.5 γρ.
Πρωτεΐνη: 29.8 γρ.
Λιπαρά: 6.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4.5 γρ.
Υλικά
Υλικά για 2 άτομα:
Για το κοτόπουλο
300 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. μέλι
αλάτι & πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο
2 νεκταρίνια (χωρίς το κουκούτσι) κομμένα
27 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.
Μόλις το κοτόπουλο πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, και ρίχνουμε τα νεκταρίνια στο ίδιο τηγάνι.
Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε δύο πιάτα ρίχνουμε το μαρούλι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα νεκταρίνια και προαιρετικά γαρνίρουμε με αποξηραμένα τηγανιτά κρεμμύδια και φρέσκο πιπέρι.