Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (40 γρ. σπιτικών δημητριακών):
Ενέργεια: 156 θερμίδες
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 7,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
Φυτικές ίνες: 3,8 γρ.
Ενέργεια: 156 θερμίδες
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Λιπαρά: 7,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ.
Φυτικές ίνες: 3,8 γρ.
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι βρώμης
- 120 γρ. μέλι
- 110 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
- 25 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
13 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
Ρίχνουμε το κακάο και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κόβουμε από το μείγμα μικρά κομμάτια και με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια που τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.
Απολαμβάνουμε με γάλα, γιαούρτι, σκέτα ή όπως αλλιώς κάνουμε κέφι.