Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Αλατίζουμε και σχηματίζουμε 2 τετράγωνα.
Αφαιρούμε την ψίχα από τις 2 φέτες ψωμί, σχηματίζοντας 2 κενά τετράγωνα. Με τα τετράγωνα ψωμιού περικλ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κομμάτι (11 γρ.):
Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 5.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
Λιπαρά: 3.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.
Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 5.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
Λιπαρά: 3.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.
Υλικά
- 140 γρ. σουσάμι
- 240 γρ. μέλι
- Προαιρετικά λίγο αλάτι
16 Σεπτεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε μια σταγόνα από το μείγμα για το παστέλι και αν γίνει μπαλάκι και δε διαλυθεί σημαίνει ότι το μείγμα είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και ανοίγουμε το παστέλι με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Όσο είναι ακόμα μαλακό, κόβουμε σε 35 παστελάκια.