Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα φουντάκια κουνουπιδιού, τη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά
Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρο ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά/κομμάτι (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 142 kcal
Υδατάνθρακες: 16.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
Λιπαρά: 4.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Ενέργεια: 142 kcal
Υδατάνθρακες: 16.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.7 γρ.
Λιπαρά: 4.1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
Υλικά
- 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης
- 2 κούπες φρέσκο σπανάκι καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες
- 4 αυγά
- 150 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
- λίγο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
13 Δεκεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Διπλώνουμε σαν βεντάλια 4 τορτίγιες ολικής άλεσης, τις τοποθετούμε σε πυρέξ, και βάζουμε τα μανιτάρια ανάμεσα στις πτυχώσεις.
Σε μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών, το φρέσκο σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τορτίγιες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Κόβουμε σε 6 κομμάτια και απολαμβάνουμε!