Vegan τάρτα ολικής αλέσεως με φρούτα  

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 τάρτα):
Ενέργεια: 182 kcal
Υδατάνθρακες: 29.4 γρ.
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Λιπαρά: 5.8 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
Vegan τάρτα ολικής αλέσεως με φρούτα  
Υλικά

Υλικά για 4 τάρτες:

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 45 γρ. βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο
  • 130ml νερό με 3 κ.σ. λιναρόσπορο
  • Φρούτα & 40 γρ. ζάχαρη καρύδας για τη γέμιση
  • λίγο αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με το λιναρόσπορο και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να απορροφήσει ο λιναρόσπορος τα υγρά.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο, το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε με ένα πλάστη το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 20 εκ. Κόβουμε φρούτα της αρεσκείας μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια και μούρα) και ανακατεύουμε  με 10 γρ. ζάχαρη καρύδας τα φρούτα της κάθε τάρτας.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με τα φρούτα αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών στις άκρες ώστε να γυρίσει το φύλλο όπως στη φωτογραφία.

Στρίβουμε τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο