Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 19.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
Λιπαρά: 13.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ.
Ενέργεια: 225 kcal
Υδατάνθρακες: 19.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 7.1 γρ.
Λιπαρά: 13.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 2.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8.6 γρ.
Υλικά
Υλικά για 6 μερίδες:
8 μέτρια κολοκύθια
2 ώριμα αβοκάντο
¼ κούπας κουκουνάρι
150 ml στραγγιστό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Του Τόπου Μας 2%
50 ml γάλα ΔΕΛΤΑ μμμMilk Οικογενεικό 1,5%
¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδο
3 κ.σ. χυμό από λάιμ ή λεμόνι
½ κούπα φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο
αλάτι & πιπέρι
27 Ιουνίου 2024
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα περνάμε από τον κόφτη λαχανικών spiralizer ώστε να δημιουργηθούν μακριές λεπτές λωρίδες κολοκυθιού που μοιάζουν με noodles (zoodles).
Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά.
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα προσθέτουμε τα αβοκάντο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα, το μαϊντανό και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Ανακατεύουμε απαλά τα zoodles με τη σάλτσα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι ή και έξτρα μαϊντανό.