Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (280 γρ. πάστα με πέστο)
Ενέργεια: 421 kcal
Υδατάνθρακες: 49,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 15,9 γρ.
Λιπαρά: 19,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,4 γρ.
 
Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου 
Υλικά

  • 1 μικρό μπρόκολο (350 γρ.)
  • 50 γρ. καρύδια
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό από την πάστα που βράσαμε
  • 2 χούφτες (20 φύλλα) βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζουμε το μπρόκολο για 5 λεπτά, σουρώνουμε, ρίχουμε λίγο κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε το μπρόκολο με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το βασιλικό, τα καβουρδισμένα καρύδια, το σκόρδο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες με βάση τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Προσθέτουμε στο κάδο το ελαιόλαδο, αλάτι, το βρασμένο από τα μακαρόνια νερό.

Ανακατεύουμε τις πένες με λίγο από τη σάλτσα πέστο, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και έξτρα καβουρδισμένο καρύδι.

Γαρνίρουμε τις πένες με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.