Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
3 Φεβρουαρίου 2015
Εκτέλεση
Οι νιφάδες βρώμης έχουν επιστρέψει δυναμικά στη διατροφή μας και δικαίως.
Οι διατροφολόγοι κατατάσσουν τη βρώμη στις καλύτερες τροφές, καθώς τα οφέλη της είναι πολλαπλά για την υγεία κι έτσι σήμερα όλο και περισσότεροι εντάσσουν τη βρώμη στο διαιτολόγιό τους.
Φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, πρωτεΐνες, απ’ όλα τα καλά περιέχει το πολύτιμο δημητριακό.
Τι πιο βολικό λοιπόν να συνδυάσετε τη διατροφική αξία της βρώμης με τα μπισκότα που λατρεύουν τα παιδιά.
Δείτε τρεις απολαυστικές και εξαιρετικά απλές συνταγές για μπισκότα δημητριακών.
Cookies με ταχίνι, μέλι και βρώμη
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- 1 κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 2 κ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ή σταφίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή λεκάνη ή σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και ετοιμάζουμε περίπου 10 μπισκότα, τα οποία τα πατάμε λίγο, για να πάρουν το σχήμα των cookies. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να κρυσώσουν.
Πηγή: http://www.athinorama.gr/umami
Cookies με βρώμη και διπλή σοκολάτα
Υλικά
- 2 κούπες κομματάκια ημίγλυκης σοκολάτας
- 1¼ κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κ.γ. baking powder
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
- 225 γρ. μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
- ¾ κούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175οC. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μία κούπα σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και τη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αυγό, τη βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη βρώμη και την υπόλοιπη σοκολάτα. Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε cookies στη σειρά, πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 12- 15΄ περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά προκειμένου να τα ξεκολλήσουμε εύκολα.
Πηγή: http://www.homefood.gr
Cookies μπανάνας με βρώμη
Υλικά
- 3 μέτριες μπανάνες
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης
- 1 ½ κούπας ψιλοκομμένοι, αποξηραμένοι χουρμάδες (προαιρετικά)
- ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
- 1/3 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βανίλια
- ¾ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις μπανάνες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις μπανάνες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα μεγάλο κουτάλι τοποθετούμε στρογγυλές κουταλιές του μείγματος, την μία δίπλα στην άλλη, σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πάνω εκεί θα ψηθούν και θα φουσκώσουν τα cookies. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC βαθμούς, για 25΄ περίπου.
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr